Su Arıtma Sistemi Nedir?

Su arıtma sistemi su içerisindeki klor, tortu, ağır metal, organik ve inorganik maddeleri çeşitli seviyedeki filtre aşamaları ile etkili ve sağlıklı biçimde arıtan üst düzey bir sistemdir.

Tüm Damacanalar Aynı mıdır?

Günlük hayatın vazgeçilmezleri arasına giren damacana sularının mikrobiyolojik incelemesi sonucunda, suların yüzde 53.1’inde mikroba rastlandı. Ankara’da damacana sularının mikrobiyolojik incelemesi sonucunda, suların yüzde 53.1’inde mikrobik etkenlerin pozitif olduğu bildirildi. Sağlık Araştırmaları Sitesi’nde yer alan çalışmaya göre, araştırma Ankara’da Gülhane Askeri Tıp Akademisi lojmanlarında, Doç. Dr. Ö.Faruk Tekbaş ve arkadaşları tarafından yürütüldü. Araştırma kapsamında GATA lojmanları bölgesinde bulunan 400 evde kullanılan damacana suyundan numune alındı. Mikrobiyolojik incelemesi sonucunda, damacana sularının yüzde 10.2’sinin bulanıklık ve renk açısından, yüzde 99’unun sülfat, kalsiyum ve potasyum açısından, yüzde 98’inin sodyum ve magnezyum açısından, yüzde 94.9’unun klor ve yüzde 14.3’ünün nitrit açısından uygun olmadığı sonucuna ulaşıldı. Alınan su numunelerinde mikrobiyolojik üremenin ve suların anyon-katyon değerlerinin yüksek olduğunun belirlendiği araştırmada, mikrobiyolojik kirliliğin nedeninin ise pompa temizliğine gereken önemin verilmemesi olabileceği belirtildi. POMPADAKİ BÜYÜK TEHLİKE Çalışmaya dahil edilen katılımcıların yüzde 90’ının damacana suyu kullandıkları, söz konusu kullanıcıların yüzde 50’sinin damacana pompasını hiç değiştirmedikleri, yüzde 15.3’ünün de pompayı hiç temizlemedikleri saptandı. Damacana suyu kullanan kişilerin damacanalarının pompalarını haftada 1 kez klorlu suyla temizlemeleri öneriliyor.

Neden Su Arıtma?

Hiç birimiz hasta olmak istemeyiz. Uzmanlar 4 önemli şeye dikkat etmemizi öneriyor; 1- Yaşadığımız çevre 2- Soluduğumuz hava 3- İçtiğimiz su 4- Yediğimiz besinler Bu 4 önemli unsur temiz ve güvenli olmalıdır. Vücudumuzu ve savunma sistemimizi bir bardağa benzetirsek, içine 3 unsur giriyor. Hava, gıda ve su. Biz havayı niçin soluyoruz? Tabiki oksijen için. Oysa bu havayla vücudumuza istemediğimiz halde kimyasallar, tozlar, polenler, maytlar, boyalar, hayvan atıkları, mikrop ve virüsler giriyor. Ayrıca gıda alıyoruz. Niçin? Protein, karbonhidrat, vitamin ve mineraller için. Sadece onlar girse iyi. Ancak gıdalarla birlikte hormonlar, katkı maddeleri, boyalar, muhtelif kanserojenler, ilaç kalıntıları, bakterilerde giriyor. Peki vücudumuza giren 3. unsur neydi? Tabiki su.. Suyu niçin içiyoruz? Çünkü su hayattır. Hayatımızı devam ettirmek için olmazsa olmazımızdır. Oysa suyla birlikte bakın neler girebiliyor vücudumuza; Organik kimyasallar, ağır metaller, radyoaktif mineraller, sertlik yapıcı mineraller, toksinler, oksitler, bakteriler.. Vücudumuz elbette savunmasız değil. Gıda ve su ile birlikte gelecek tehlikelere donanımlı. Akyuvarlar ve lenfositler bu konuda hazırlıklı. Ancak onlarında belirli bir gücü var. Eğer güçleri yetecek bir tehlike söz konusuysa, savaşıyor ve tehlikeyi bertaraf ediyorlar. Ancak, denge bozulursa malesef vücudun savunma sistemi çöküyor veya hastalık başlıyor yada ani ölüm meydana geliyor. Su.. Yani yaşamı sürdürebilmemiz için en temel ihtiyaç. Sizinde bildiğiniz gibi yaşam, anne karnında suda başlar, suyla devam eder. Suyun olduğu yerde hayat vardır. Bedenimizin yaklaşık % 70’i sudan oluşur. insan haftalarca aç kalabilir. Ancak, 2 – 2.5 günden fazla susuz kalamaz. Yani su, gıdalardanda önce gelmektedir. Su az tüketildiğinde ciddi sağlık sorunlarına davetiye çıkarılmış olur. Tüm sıvılar içersinde en eritken sudur. Canlılar hayatlarını devam ettirebilmek için gıdaya ihtiyaç duyarlar. Ancak gıdalar tabi halleriyle pek bi işe yaramazlar. Bunların organizma tarafından kullanılabilmeleri için önce ağızda, sonra midede en son bağırsaklarda pek çok operasyonlardan geçmesi gerekir. Bu işlerdede suyun çözme kabiliyeti ve eritkenliği en önemli rolü oynar. insan vücudunda hem birbiriyle entegre, hemde birbirinden bağımsız olarak çalışan 100 trilyon civarında hücre olduğunu ve bu hücrelerin yapısındaki protoplazmanın %90’ının su olduğunu düşünürsek tüm bu hücrelere yakılmak için gıda gitmesi gerekmektedir. Gıdalar vücudumuzda fabrika gibi çalışan hücrelere damarlar yoluyla gider. Bu damarların içi kan ile doludur. Kanın %82’si sudan oluşur. Kısacası suyun önemi ve hayatımızdaki yeri kesinlikle tartışılamaz. İçtiğiniz su temiz ise sağlıklı bir şekilde hayatımızı sürdürmemiz mümkün. Fakat ya kirli ise? Naturelife ile temiz ve sağlıklı içme suyunuzu, evinizde kendiniz üretin..

Arıtma Cihazı Su İçerisindeki Mineralleri Alır mı?

İnsanların kafasındaki en büyük soru işaretlerinden birisi; Su arıtma cihazları suda bulunan mineralleri alıyor mu? Evet Reverse Ozmos çok üstün bir teknoloji bulundurduğundan dolayı suda faydalı ya da zararlı hiçbir maddenin geçişine olanak tanımaz. Bu durumda miktarının tespiti tam mümkün olmayan mineral maddelerde zararlı maddeler ile birlikte sudan arındırılır ve yerine vücut için gıdalar ile alınamayan tüm gerekli mineraller doğal filtreleri ile eklenir. Böylelikle vücudunuz özellikle böbrekleriniz fazla gereksiz minerale maruz kalmaz sadece gerekli olanlar yeterli oranda eklenir.

Karbon Filtre içme suyu için güvenli midir ?

Evet. Aktive olmuş yani etkilenmiş karbon içme suyu filtrelemesi, EPA tarafından belediye su arıtmalarında dahi önerilmektedir.

Sisteminizin En İyisi Olduğunu Nasıl Kanıtlarsınız ?

Bir ürünün en iyi olduğuna karar verecek 2 unsur vardır; 1-Ürün kalitesi ve ürettiği hizmeti değerlendiren kurum ve kuruluşlar, 2-Kullanıcıları Sahip olduğumuz sertifikalar ( sağlık bakanlığı, CE, TUV, Dünya sağlık örgütü NSF vs.), Koşulsuz müşteri memnuniyeti.

Cihaz Montajını Nasıl Yaptırabilirim?

Su arıtma cihazı Montajını biz yapıyoruz.isterseniz kullanım Kılavuzu kullanarak kendiniz veya çevrenizdeki her hangi bir tesisatçıya rahatlıkla yaptırabilirsiniz.

Su Arıtma Cihazında Tank ne İşe Yarar?

Su arıtma cihazında bulunan tankların asıl işlevlerinden birisi Su arıtma musluğundan gelen suyu size basınçlı olarak vermektir, yapı olarak ısıtma sistemlerinde bulunan genleşme tankları ile benzerlik gösterir ama kesinlikle aynı değildir. Bazı su arıtma cihazlarında yıkanabilir olarak diyerek satılan tanklar aslında genleşme tankıdır ve asıl gıda için üretilmediği için kesinlikle NSFsertifikası yoktur. Kullandığınız tankların NSF (Uluslar arası gıda ambalaj sertifikası ) onaylı olduğuna dikkat edin. Biz evsuaritma sistemleri olarak kesinlikle Yıkanabilir diye satılan tankları tavsiye etmiyoruz. Bu genleşme tanklarını firmalar ozonla yıkanabileceğini iddia ediyorlar ama kullanılması gereken ozon gaz halindedir ve şimdilerde il belediye ilçe ve köylerin su dezenfekte işlemlerinde kullanılmaktadır. İkinci bir bilgi olarak genleşme tankında yıkama yaptığınızda kalacak deterjan kalıntılarını tam olarak kesinlikle bitiremezsiniz.

Su Arıtma Cihazı Sadece Evde mi Kullanılır?

Ters Ozmoz’un başlıca kullanım yerleri arasında, Buhar Kazanları Besi suyu hazırlanması, Kaplamacılık, Eczacılık, Gıda ve Meşrubat Sanayi, İçme suyu Üretimi, Tıp’ da Hemodiyaliz Tedavisi Laboratuarlar, son yıllarda atık suların geri kazanılmasında arsenik giderimin de gündeme gelmiştir.

Su Arıtma Cihazı Alırken Nerele Dikkat Edilmelidir?

İçme suyu arıtma cihazı sipariş etmeden önce değerlendirmeniz gereken birkaç detay var;
1-En iyi içme suyu arıtma sistemi: Pek çok uzman, Reverse Osmosis (Ters Ozmos) su arıtma sistemlerinin su arıtma filtre sistemleri içinde en iyi seçim olduğu konusunda hemfikirdirler. Reverse Osmosis (Ters Ozmos) arıtıcılar, diğer arıtıcılarla karşılaştırıldığında en geniş zararlı madde filtreleme özelliğine sahiptirler.
2-Kalite: En önemlisi! Evinize su arıtıcı sistem taktıracak ve elde ettiğiniz suyu içeceksiniz. Kötü tasarlanmış, iyi monte edilmemiş, sık problem çıkaran, iyi kalitede su elde etmeyen ve hatta evinizi su basmasına sebep olabilecek bir cihaza sahip olmak istemezsiniz. O zaman alacağınız cihazda kullanılan malzemelerin kalitesini, montaj işçiliğini ve ürün garantisini sorgulayın.
3-Periyodik bakım ve filtre değişimleri: Bütün arıtma sistemlerinde belirli dönemlerde değiştirilmesi gereken farklı tip ve sayıda filtreler bulunmaktadır. Bu filtrelerin endüstri standardındaki ölçülerde olması, kolay bulunabilmesi, uzun ömürlü, uygun fiyatlı ve kolay değiştirilebilir olması önemlidir.